Weize Raaf

De raaf is een zeer wijze vogel die zelfs werktuigen gebruikt om aan eten te komen. Het is daarmee een symbool voor kennis en magie. Een witte raaf is daarbij een uniek en zeldzaam dier. De brouwers van Brouwerij Grensgeval gebruikten om deze traditionele weizen te maken ook hun beste zin- en werktuigen en zo ontstond dit unieke bier. Weize Raaf van Brouwerij Grensgeval is een zeldzaamheid in je glas: lichtblond, mooi troebel, uiterst fruitig en toch fris. Uiteraard volgens het Reinheitsgebot gebrouwen.

Biertype: weizen volgens het Reinheitsgebot
Alcoholpercentage: 7,0%

bekijk weize raaf op untappd

44 boven NAP

44 meter boven NAP is het hoogste natuurlijke punt van Brabant, op de grens van Luyksgestel en Lommel gelegen in het Venakkerbos. Dit gedryhopt blond bier met 6% alcohol is een hoogtepunt in je glas. Een zonnige doordrinker welke mooi in balans is.

Grensgeval 44 boven NAP werd bekroond met:

Goud op de Dutch Beer Challenge 2022

Brons op de Dutch Beer Challenge 2022

Biertype: blond bier dryhopped met citra en cascade hop
Alcoholpercentage: 6,0%
Bitterheid: 26 EBU
Kleur: 7 EBC

Bekijk 44 boven nap op untappd

Daor hedde de Guld

Wanneer het gilde door de straten van de Brabantse dorpen marcheerde hoorde je ze van verre. “Daor hedde potdomme de Guld” is dan ook een gevleugelde Brabantse uitspraak. Dit gulden tripel bier is een ode aan deze prachtige traditie. Daor hedde de Guld is een heerlijke Belgische stijl tripel met een hint van gerookte Wildhogs Chipotle peper en bevat 8% alcohol.

Biertype: driegranen tripel met hint van gerookte peper
Alcoholpercentage: 8,0%

bekijk daor hedde de guld op untappd

Dansende Katten

Midden in de bossen van Bergeijk ligt de Kattenberg. Op deze grafheuvel heeft het vroeger gruwelijk gehekst. Hier dansten de heksen hand in hand. Of eigenlijk… poot-aan-poot. Want om niet herkend te worden, veranderden de heksen in zwarte katten.

Als herinnering hieraan introduceert Brouwerij Grensgeval Dansende Katten, een akelig lekker donker bier met mysterieuze specerijen. Maar let op: meerdere Dansende Katten drinken kan ervoor zorgen dat je daadwerkelijk hekserij zult zien!

Biertype: zwaar donker bier
Alcoholpercentage: 9,0%

Bekijk dansende katten op untappd

Kriek Wak Wow

Krèk wak wow is een typische Brabantse uitdrukking die je hoort wanneer iemand echt meer dan tevreden is. Je ziet het in ieder dorp dan ook wel ergens op een huis prijken. De brouwers van Grensgeval waren al lang bezig om tot het perfecte kriekenbier te komen. Zeker niet te zoet, aangenaam zuur en barstensvol met fruit. Het was dan ook bij het proeven van dit bier dat wij gezamenlijk riepen: Kriek Wak Wow!

Bekroond met goud op de Dutch Beer Challenge 2023

Biertype: kriekenbier vol fruit
Alcoholpercentage: 6,5%

bekijk kriek wak wow op untappd